Zbornica VZD skupaj z Zvezo društev varnostnih inženirjev Slovenije v okviru kongresno sejemskega dogodka Varnost & Preventiva 2022 načrtuje izvedbo okrogle mize pod skupnim naslovom POLOŽAJ IN VLOGA STROKOVNIH DELAVCEV SEDAJ IN V PRIHODNOSTI.

Na okrogli mizi bodo predvidoma sodelovali predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo – Katedre za poklicno, procesno in požarno varnost, Zbornice VZD, Zveze društev varnostnih inženirjev Slovenije ter Zveze društev medicine dela, prometa in športa. Okroglo mizo bo moderiral gospod Mirko Vošner.

Okrogla miza želi osvetliti vlogo strokovnih delavcev za varnost in zdravje pri delu, njihov trenutni status ter njihovo preventivno delovanje. Potekala bo v četrtek, 13.10.2022 ob 17.00 uri v dvorani Urška 1, udeležba na njej je brezplačna.

Sam kongresno sejemski dogodek organizirata Zveza društev varnostnih inženirjev Slovenije v sodelovanju s Slovenskim združenjem za požarno varstvo in je največji dogodek na področju varnosti pri delu in varstva pred požarom, ki se bo odvil pri nas v zadnjih letih.

Kongresni del dogodka bo imel v 2 dneh veliko tematik na področju varnosti pri delu:

– Delavnica »Vzdrževanje opreme za delo na višini«

– Delavnica »Varno vzdrževanje el. vozil« 

– Mednarodna konferenca – Modul 1: Varnost pri delu

– Okrogla miza: Položaj in vloga strokovnih delavcev sedaj in v prihodnosti

– Podelitev nagrad Fundacije Avgusta Kuharja

– MDDSZ: Predstavitev primerov dobre prakse s področja preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom (Kotizacije ni, obvezna prijava na: https://form.jotform.com/222012479688361).

Sejemski del dogodka bo brezplačen. Na njem se bo predstavilo veliko organizacij in podjetij s področja varnosti pri delu ter varstva pred požarom. Imel organiziran tudi forum in prireditve prostor na katerih se bodo zvrstile zanimive predstavitve:

– ciljane predstavitve razstavljavcev

– predstavitev kampanje MDDSZ

– predstavitev gašenja litijevih baterij

– predstavitev reševanja iz utesnjenih prostorov

– predstavitev poklica varnostnega inženirja 

– ipd.

Vljudno vabljeni na dogodek!

Več informacij na spletni strani dogodka.

https://bit.ly/3LJ8at2

Prijave na dogodke najdete na spodnji povezavihttps://www.szpv.si/varnost-in-preventiva-2022-za-obiskovalce/varnost-in-preventiva-2022-za-obiskovalce-program/